Home » , , » Δύναμη!!!!!!!...Tο βραχιολάκι για τον καρκίνο του μαστού

Δύναμη!!!!!!!...Tο βραχιολάκι για τον καρκίνο του μαστού

Written By COSMOS NEWS on Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 | 2:30 π.μ.
Πίστεψε σε έναν κόσμο, χωρίς καρκίνο μαστού.Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να νιώθει μία γυναίκα που στα τριάντα ή στα σαράντα της, μαθαίνει πως έχει καρκίνο του μαστού.
Μου είναι αδύνατο να καταλάβω πόση δύναμη ψυχής, πόσο μεγάλο πόλεμο με το είναι σου, με τη θηλυκή σου πλευρά, την υγεία σου, την ψυχική ή την συναισθηματική, χρειάζεται για να αντιμετωπίσει κανείς όλο αυτό με το σθένος ενός...

υπερ-ήρωα. Να προχωρήσει σε μαστεκτομή, να φορά ειδικά σουτιέν, να κάνει εξετάσεις κάθε έξι μήνες, να τρέχει να προλάβει τη ζωή.
Να κοιτάζει στα μάτια τα παιδιά της και να θέλει να τα ζήσει όλα εκείνη τη στιγμή. Να γεμίσει ελπίδα και θάρρος, το θάρρος να αντιμετωπίσει τον φόβο. Ο φόβος και η ανασφάλεια μεγάλοι εχθροί του ανθρώπου. Πριν τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, δεν υπήρχαν και πολλές λύσεις. Η μαστεκτομή ήταν μονόδρομος, ενώ πολλές γυναίκες πήγαιναν στο εξωτερικό, κυρίως στο Λονδίνο για τη θεραπεία τους. Ο καρκίνος η παλιο-αρρώστια. Ρωτούσε κανείς: που χάθηκε η Μαρία και έλεγαν με συνωμοτικό ύφος: έχει παλιο -αρρώστια. Πολλές γυναίκες κατάφεραν να επιζήσουν, κάποιες άλλες όχι. Η ζωή έχει όλο βάσανα και καημούς.
Αυτό δε γράφει ο Παπαδιαμάντης στο μοιρολόι της φώκιας; Όποιος πιστέψει πως ποτέ και τίποτα δε θα του χτυπήσει τη δική του πόρτα αυταπατάται, δυστυχώς.
Το ζήτημα είναι πως πια στην εποχή μας υπάρχουν τα μέσα, η επιστήμη και οι διαφημιστικές εκστρατείες για να ενημερώνουν τις γυναίκες και η πρόληψη, εκεί σαν μεγάλη κυρά, βασιλιάς και άρχοντας να προστατεύει και να προλαμβάνει τα χειρότερα Συχνά μέσα στην οικονομική κρίση και στον οικονομικό κυκεώνα αγωνιούμε για πράγματα που τελικά κατόπιν θεωρούνται ευτελή. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ο οργανισμός μας, η υγεία μας, εμείς οι ίδιοι, που αν είμαστε καλά μπορούμε μέχρι και σίδερα να λυγίσουμε, να τιθασεύσουμε και τα πιο αγριεμένα άλογα.
Οι διαφημιστικές εκστρατείες και η ενημέρωση οφείλει να είναι ακόμα μεγαλύτερη ειδικά στην ύπαιθρο που ακόμα κάποιες λέξεις , δυστυχώς αποκαλούνται ως: παλιοαρρώστια. Δεν είναι παλιο-αρρώστια. Είναι δοκιμασία. Είναι πόνος.
Είναι η αλήθεια των ανθρώπων που έχουν υποφέρει, που η καρδιά τους είχε το φόβο πως δε θα αντέξει, είναι η αγωνία τους όχι τόσο για τους ίδιους αλλά για τα παιδιά τους, για την οικογένειά τους, για τις αγάπες τους.
Αυτό που τα απαρχαιωμένα μυαλά αποκαλούν παλιο-αρρώστια και φοβούνται να αντιμετωπίσουν κατάματα τη λέξη καρκίνος, είναι οι γυναίκες εκείνες που με περίσσιο θάρρος πάλεψαν άλλες άντεξαν άλλες όχι, άλλες ονειρεύτηκαν και άλλες όχι, είναι εκείνες οι γυναίκες που ήλπισαν πως δε θα επέλθει το τέλος που φώναξαν, να προσέχετε τα παιδιά, τη μάνα μου ή τον αδερφό μου, οι γυναίκες εκείνες που δε θα ξεχαστούν ποτέ.

Είναι οι γυναίκες που σήμερα έχουν άλλα όπλα για να αντιμετωπίσουν το θηρίο, με κυριότερο όπλο μία κοινωνία που πια έχει ξεφύγει από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος , μία κοινωνία που δε φοβάται αλλά προνοεί.
Δεν χρειάζεται να φοβηθείς για τα παιδιά σου… Εσύ θα είσαι εκεί, για να σταθείς στο πλάι τους.
Η πρόληψη , η επιστήμη , ο άνθρωπος είναι μαζί σου… Είμαστε μαζί όλοι εμείς. ‘’Δύναμη. Πίστεψε σε έναν κόσμο χωρίς Καρκίνο Μαστού. Είμαστε εδώ μέχρι να γίνει πραγματικότητα.’’ Με το μήνυμα αυτό η Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Companies, κλείνει φέτος τα 20 χρόνια και τιμά την μνήμη της εμπνεύστριας και συνδημιουργού της ροζ κορδέλας, Evelyn H. Lauder.

glafkisdolcevita.com
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. new style - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger